Digitala bussbranschenDigitala lastbilsbranschenInnovation

Vi närmar oss en framtid full av smarta digitala tjänster för buss- och transportföretag

By 2018-04-19 No Comments
digitala tjänster

Digitaliseringen har haft en stor påverkan på samhället de senaste åren och likaså har den förändrat förutsättningarna för hur transportföretag kommunicerar med kunder och resenärer. Snart kommer nya appar och funktioner i digitala tjänster i realtid vägleda resenärer i kollektivtrafik världen över.

Vi skriver ofta om betydelsen av appar och digitala produkter för att effektivisera transportbolag och skapa trivsel och ökad service just för att det är den framtid som vi går tillmötes i transportbranschen.

Ökad tillgång på data och ett större fokus på slutkundens upplevelse av tjänsten har förbättrat vardagen för såväl chaufförer och andra medarbetare, leverantörer och resenärer.

En nyhet som går i linje med utvecklingen av digitala tjänster som förenklar resandet för många människor är Googles nya funktion som släpps inom kort.

Det handlar om tjänsten Google Maps som ska göra resande än mindre komplicerat för den den uppkopplade resenären. I en artikel på Techcruch.com står det att resenärer inom kort kan få vägvisning i realtid med interaktiva påminnelser under resan.

Resenären kommer till exempel att bli påmind om att hoppa av bussen eller tåget när den närmar sig destinationen. En funktion som kommer att underlätta avsevärt för människor som testar nya resvägar, är turist i ett nytt land eller passar på att rikta uppmärksamheten till mejlkorgen eller sociala medier under resan. Smart.

Vill du veta mer om våra smarta produkter inklusive vår app för chaufförer så är du välkommen att kontakta oss genom att klicka på knappen nedan eller ringa oss direkt.

Kontakta oss