Digitala lastbilsbranschenInnovationUtveckling

Så kommer digitaliseringen förändra hur du driver transportbolag i framtiden

By 2018-02-15 February 22nd, 2018 No Comments

Genom digitaliseringen av näringslivet och samhället i stort, förändras spelreglerna inom alla branscher. Det kommer så också vända upp och ner på gamla föreställningar om företagande även inom transportbranschen.

Det har skrivits otaliga artiklar och blogginlägg i ämnet. Fler av dem finns publicerade i vår blogg, men det är ett ämne som tål att diskuteras eftersom det har stor påverkan på hur transportföretag kommer drivas i framtiden. Digitaliseringen innebär stora förändringar för transportbranschen när jobb försvinner och nya växer fram. Med nya digitala lösningar kan yrken med rutinmässiga arbetsuppgifter försvinna för att ersättas av automatiserade program. Inget ont som inte har något gott med sig. Detta innebär också att personer i högkvalificerade yrken kan få digital hjälp att utföra sina arbetsuppgifter mer effektivt.

Administrativa uppgifter som utan vidare kan automatiseras tar idag upp en avsevärt mängd tid och resurser för företagare. I transportbranschen som till stor del består av små företag kan digitaliseringen skapa nya möjligheter att utvecklas då resurser istället kan läggas på hitta affärsmöjligheter snarare än att hantera pappersarbete.

Om du är intresserad att veta mer om just detta, läs också Varför du behöver ett bra planeringssystem.

Innovationer som dessa skapar också nya möjligheter för att lära. Nya digitala spelytor gör det enklare och mer effektivt för företag att erbjuda sin personal kompetensutveckling och vidareutbildning. Sådant som kommer bli allt viktigare i rekrytering av ny personal, inte minst för bussförare och lastbilschaufförer där konkurrensen mellan de rekryterande företagen är tuff.

Här kan du läsa mer om hur du Gör ditt bussbolag attraktivt för morgondagens bussförare.

För att summera detta skulle jag säga att det är nödvändigt att omfamna dessa förändringar för att överleva i det digitala samhället. För vissa låter det som en svår och tidsödande process men dagens digitala produkter är lätta att implementera och ofta mycket användarvänliga. Våra produkter är ett resultat av flera års arbete i samråd med kunder i branschen för att hjälpa företag att stärka sina affärskritiska processer. Vi har således anpassat innovativ teknik för att möta transportföretagens nya utmaningar såsom högre krav på kostnadseffektivitet, arbetsmiljö och kundupplevelse.

Om du veta mer om våra smarta produkter för transportbranschen, klicka på knappen nedan för att kontakta oss!

Kontakta oss