Digitala bussbranschenDigitala lastbilsbranschenInnovation

Nya smarta appar och tjänster skapar flexibilitet för resenärerna som aldrig förr

By 2018-04-12 No Comments
Smarta appar

Med reseplanerare i mobilen och zoner anpassade efter individen har framtiden kommit i skepnaden av en app till Skåne. Samtidigt går det numera att boka både bil- och kollektivtrafikresor i hela Sverige genom en och samma tjänst. Nu börjar digitaliseringen ta fart på allvar!

Elon Musk är på god väg att realisera sitt projekt att kolonisera Mars och snart körs vi omkring i små individuella farkoster utan såväl förare som avgaser. Det är dit vi är på väg. Men man ska komma ihåg att digitaliseringen inte bara handlar om att förverkliga futuristiska och originella idéer. Det handlar i mångt och mycket att göra livet lättare för människor i största allmänhet. Där kan en digital tjänst eller mobilapp göra stor skillnad.

Smarta appar gör resande enklare
I Skånetrafikens smarta app kan resenärer boka och planera kollektivtrafikresor i Skåne, grannlänen och i Danmark. Dessutom har fasta zones plockats bort och ersatts med zoner som utgår från var resenären befinner sig och vart den ska resa. Storleken på zonen och hur den placeras sker automatiskt när du skriver in vart du vill resa. Det finns tre storlekar på zonen: liten, mellan och den stora som innefattar hela Skåne. Med appen reser du sen hur du vill på din biljett inom zonen.

Vill du se fler blogginlägg i ämnet? Läs också Vad digitaliseringen av bussbranschen handlar om

En kombolösning som skapar flexibilitet
Att äga en egen bil börjar bli omodernt, eller? Kanske inte riktigt ännu men faktum är att antalet stadsbor som väljer bort bilägande mot det mer flexibla alternativet bilpool ökar. Bilpoolsföretaget Sunfleet har tagit detta med mobilitet ett steg längre och kombinerar bilpool med kollektivtrafik. Företaget har precis lanserat en tilläggstjänst som ger användarna tillgång till hela bilpoolen och all kollektivtrafik i hela landet på ett och samma kort. Kortet är användarnas färdbevis i kollektivtrafiken och fungerar som bilnyckel till alla Sunfleets fordon.

Initiativet kommer från Sunfleet och Samtrafiken, som ägs av samtliga kollektivtrafikmyndigheter i Sverige och ett antal privata aktörer.

Slutklämmen
För att citera en välkänd sportlegend – “Ingenting är omöjligt”. Digitaliseringen öppnar dörrar till rum som vi tidigare bara kunna fantisera om. Och det krävs ingen större ansträngning att kliva på den digitala bussen in i framtiden. Digitala tjänster och appar finns att introducera i verksamheter utan fysisk implementation och med bara några få justeringar kan de anpassas efter behov och önskemål. Det är bara att ringa oss eller klicka på knappen nedan så kan vi berätta om våra molnbaserade produkter och vår förarapp. Vi hjälper dig gärna att skapa effektivitet som frigör tid, resurser och inte minst minskar din miljöpåverkan.

Om du vill veta mer om våra produkter eller diskutera framtidens smarta lösningar för transportbranschen, klicka på knappen nedan!

Kontakta oss