Digitala bussbranschen

Gör ditt bussbolag attraktivt för morgondagens bussförare

By 2017-04-06 No Comments

Det går bra för den svenska bussbranschen. Omsättningen ökar stadigt och behovet av bussförare likaså. Under de närmaste två åren kommer branschen behöva rekrytera 2 300 nya bussförare för att täcka behovet. Men hur attraherar man morgondagens förare?

Medelåldern har under de senaste åren stigit bland de omkring 24 000 bussförare som arbetar i Sverige idag. I fjol låg siffran på 48 år och inom de närmaste tre åren förväntas 2 400 bussförare gå i pension, vilket lämnar utrymme för en föryngring inom yrket. Enligt en rapport från Sveriges bussföretag uppgår rekryteringsbehovet till drygt 2 300 bussförare under 2017-2018.

Det verkar dock inte vara helt lätt att rekrytera. Fyra av tio bussföretag har enligt rapporten haft bekymmer att hitta rätt personer att bemanna sina bussar med under 2015. Framför allt verkar det vara svårt att hitta bussförare med rätt utbildning och det så efterfrågade servicetänket som kanske är det allra mest eftertraktade hos den arbetssökande. De som sitter på dessa egenskaper kommer kunna välja och vraka bland de många jobb som kommer erbjudas inom de närmaste två åren. Men nog om vad som anses attraktivt hos arbetstagaren. Hur kan ditt bussföretag bli mer attraktivt för de som söker jobb?

Människor och miljö är viktigt för unga bussförare

För att attrahera unga bussförare är det viktigt att erbjuda en varm och trevlig arbetsmiljö och möjlighet till personlig utveckling. Det visar resultatet av undersökningen Ungdomsfokus 2015, där mjuka värden på arbetsplatsen står högst upp på önskelistan för personer mellan 16-29 år. I resultatet från en annan undersökning utförd av företaget Deloitte syns även där att företagets värderingar spelar roll när människor födda efter 1982 själva får välja var de vill jobba.

För att attrahera denna grupp bör man profilera sig som ett företag som tar väl hand om sina anställda och tar ansvar för sin påverkan på miljö. Många unga vill arbeta på företag som gör världen lite bättre för både människor och miljö.

Så vad kan man göra rent konkret för att bli en mer attraktiv arbetsgivare? Erbjud en modern arbetsmiljö med bra kommunikation och effektiva arbetssätt. Här kan du som bussföretagare hämta mycket i digitaliseringen av bussbranschen. Det är idag en simpel sak att förenkla vardagen för dina bussförare genom att använda branschanpassade produkter som applikationer i förarens mobiltelefon och produkter som effektiviserar orderhantering.

Vi har nämnt det tidigare men det tål att nämnas igen. Allt handlar i grund och botten om att öka transparensen mellan dig som arbetsgivare och dina bussförare. Med en mobilapp i bussen kan dina förare koppla upp sig för att få tillgång till en rad olika funktioner som underlättar både körning och bemötande av resenärer. Ur ett större flöde av information finns mycket att vinna ur arbetsmiljöaspekt likväl som service till kunder.

Genom att ta steget ut i det digitala har du som arbetsgivare kommit en bra bit på vägen mot att möta framtidens serviceinriktade och sociala bussförare. Lycka till!

Om du vill veta hur våra produkter kan hjälpa dig att bli en mer attraktiv arbetsgivare – klicka på knappen för att komma till vår informationssida eller kontakta oss direkt!

Transiro Buss   Kontakta oss